Pippi på Fåglar... och allt där runtomkring.

Fåglar är roligast att fotografera. Men allt som finns runtomkring är med på olika sätt, och då främst från naturen.

Seg vår!

Det är verkligen en sen och seg vår. Fortfarande är våra åkrar i stort sett helt täckta av ca 2 dm hårt packad snö. Någon strimma bar mark finns vid söderlägen och under träden. Inte lätt för våra flyttfåglar att komma hit nu, vilket en hel del gjort trots snö och kyla. Storspovarna borde komma nu men de gör klokt i att vänta. Tror inte de kan hitt mat någonstans.
Men det har varit ett par fina dagar nu förutom bakslaget i måndags då det kom ytterligare några cm snö som låg kvar och prydde den gamla. Vackert ändå när snön lägger sig på grenarna och då får jag fotolust att fånga fåglar i min gran och en.

Några bilder har jag från de senaste dagarna... problemet nu är inte att fota utan att sätta sig vid datorn och redigera. Jag har så svårt att få ro till det och är man ute en hel dag så kommer tröttheten snabbt. Så har jag varit seg med bloggandet tidigare lär det inte bli bättre nu... men ett litet försök i alla fall.

Till min stora lycka kom det hit 6 st Sidensvansar som stannade i två dagar. Jag som tidigare år varit bortskämd med minst ett 30 tal av dem. Men man får glädjas åt det lilla.

.

.

I artportalen noterade jag att det fanns ett gäng Snösparvar i grannskapet. Jag åkte dit en snabbis i hopp om att få några fina bilder. Men de var otroligt skygga och satt inte stilla lång stund. Men det var häftigt att se de drygt 100 st sparvarna lyfta och flyga runt gång på gång.

.

.

Ett besök vid "min" fågelsjö Bysjön vittnade bara om att allt är sååå sent. Några Sångsvanar och enstaka änder fanns där. Ett par Stjärtmesar underhöll mig, knappt synliga i buskarna.
De annars så skygga Domherrarna var omkring mig en bra stund då de åt av knopparna på träden. De har ganska dåligt bordsskick och torkar sig inte ofta om munnen eller näbben. Lite vårystra och kärlekskranka var de allt.

.

.

Så kom då snön och de hundratals finkar och siskor i trädgården såg till att förse sig. Men trots att det är tråkigt med snö denna tid så blir det ändå vackert av den.
Bofinken sitter i granen och Koltrasten kurar i enen och min halvtama kråkan Bråkan sitter alltid nära någonstans och tigger godis. Sist försökte jag fånga Rödhaken... vilket är en av de svåraste att få fast på bild. Men tur att inte allt är lätt för då skull man ju tröttna.

.

.

Tack för att Du tittade in och ha en bra dag!

/Lena

Inlagt 2018-04-12 10:34 | Läst 1569 ggr. | Permalink
Alltid kul att läsa dina bloggar !
Ett gäng fina bilder visar du här !
Rödhaken brukar man kunna fånga liiite lättare när den är kärlekskrank tycker jag, men sen är det nästan omöjligt.
Svar från LenaK 2018-04-12 10:46
Tack Ing-Marie!
Ja mina bloggar är lättlästa... de är ju inte så många. :D

Ska strö ut lite havregryn till rödhaken som du tipsade om. :)
/Lena
Tycker du fått väldigt fina bilder här! Flera riktigt fina arter har du också! Snösparvar är väldigt vackra i sin fina ljusa fjäderdräkt! Har själv sett ganska många men då har det varit på senhösten i ytterskärgården. Men nu är det längesedan.. Domherre har jag sett några få här i några dagar, men sen försvann dom.. Inga fotomässiga Sidensvansar och inga Stjärtmesar överhuvudtaget har det funnits här.. Däremot många Rödhakar den senaste veckan, fast det ät nog individer som inte tänkt sig stanna här utan dom är på väg norrut..
Hälsn!
Svar från LenaK 2018-04-12 12:08
Tack Jan!
Kul att du gillar mina bilder.
Jag har bara sett snösparv en gång tidigare och det var en eftersläntare som fanns vid en matning i trakten.
Rödhaken brukar häcka här hos oss i Gästrikland. Det brukar dyka upp några ungfåglar under sensommaren. En lite rolig fågel och som sjunger vackert. :)
/Lena
Riktigt fina bilder, först trodde jag det var Ing-Marie för det var en liknade stil, jag gillar det så snyggt!

Håller med om det att redigera bilder, att vara ute och fotografera är lätt men att sedan ta hand om de 400-800 filerna man kommer hem med är värre.

Fin bild på snösparvarna, vet inte riktigt vad det beror på men jag har svårt med dessa stora flockar, kanske har jag för kort tid eller för stor bländare men det brukar vara svårt att få skärpa på mer än någon enstaka

Ja alla bilderna är ju bra och många arter, gillar att det är lite mystik över det
Svar från LenaK 2018-04-12 16:55
Tack Peter!
Inte sååå konstigt att mina bilder är åt Ing-Maries h¨åll för vi är ofta ute tillsammans och gillar samma typ av bilder. Så lite lika är vi kanske. :)

Ja snösparvarna var inte så lätt så jag bara fotade på med olika bländare, ibland vill jag också ha dem oskarpa. Det ska inte vara lätt. ;)
/Lena
Många fina bilder på vårfåglar. Snösparvarna har du fångat fint. Själv har jag inte några bilder på dom. Koltrasten har du också fått mycket fint i röran av kvistar så som man brukar se den.
Ja, våren är sen. För två år sedan fotade jag mosippan dom sista dagarna i mars. I och för sig var våren extremt tidig då istället.
Sten
Svar från LenaK 2018-04-12 16:56
Tack Sten!
Ja det är sent, dessvärre blir det nog explosionsartat nu när värmen kommer. Aldrig är det riktigt bra. :)
/Lena
Svar från LenaK 2018-04-12 17:00
Snösparvarna finns förresten vid Backa i Valbo. De verkar vara kvar där.
Sten Björklund 2018-04-12 19:56
Får åka dit i morgon då kanske. Vet inte hur skygga dom är, jag har bara ett 300 så man måste komma rätt nära. Jag minns att det fanns snösparvar där förr också. När jag åkte hem från jobbet såg jag flera fotografer stå strax efter den gamla handelsträdgården. Det är minst 10, 12 år sedan.
Sten
Svar från LenaK 2018-04-12 21:37
Jag hade bara 300 här och de var väldigt skygga då. Men har beskurit bilden lite. De är trots allt ganska nära vägen där jag stod hela tiden.
Lycka till!



(Visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver