Pippi på Fåglar... och allt där runtomkring.

Fåglar är roligast att fotografera. Men allt som finns runtomkring är med på olika sätt, och då främst från naturen.

Oj, det var på tiden...

Har varit trögt med bloggandet... men inte fotandet. Däremot så har "framkallning" och redigering gått trögt... Jag har blivit tillfrågad om att ställa ut mina bilder på vårt församlingshem, Birgittagården.
För första gången så ska jag visa mina foton, och jag har varit så självupptagen, ja det kan man nästan säga, med att fixa presentation, bildtexter och prissättning. Fy så svårt. Men nu hänger de där mina 17 tavlor som jag låtit göra som canvastavlor. De ska få hänga där hela mars och jag ska dit för att presentera mig och tavlorna på Torsdag då det är sopplunch där. Då brukar det vara mycket folk så det ska bli spännande och lite nervöst. Bara fåglar har jag gjort. Det kommer säkert mera om detta.

Det har blivit en del fågelfotande och mest på en kråka som är relativt orädd. Men de är vackra. Den kommer och äter varje dag och bryr sig inte speciellt mycket om mig. Däremot är mina hundar rejält arg på kråkor, medans andra fåglar går bra, men just grå kråkor får inte vara i vår trädgård.

Ganska vacker där bakom granriset. Det var snö på grenarna som tyngde ner dem så jag fick leta ett hål att fota genom.



Grenarna blev som en inramning av kråkan... och jag tycker det är en vacker fågel... utom när den försöker ta Starens ungar på försommaren.



En brusig bild som jag "slätat ut"



Trots mitt stök med utställning så var jag tvungen bege mig till en matning drygt en mil hemifrån för att hitta några andra fåglar. Det första som mötte mig var en hel flock kråkor, men efter en stund kom den lilla söta Stjärtmesen.



Visst jag har hackspett hemma, men vid denna matning är de minst femst. Den här kikade på mig tyckte nog jag var en konstig krumelur.



Senare under månaden var Ing-Marie lika uttråkad som jag var och hon hämtade mig och vi åkte till "min" sjö. Där fick vi träffa den grannaste av alla. Domherren.

Nu hoppas jag att stressen lägger sig och att jag hinner läsa era bloggar och se på era bilder.
Lite mapp rensning ska jag också syssla med... tror jag.

(Och kom ihåg att bilderna blir mycket bättre om Du klickar upp dem.)

Ha det så bra och tack för att Du tittade in här.
/Lena

Inlagt 2015-03-01 20:24 | Läst 1728 ggr. | Permalink
Fina bilder med en egen stil.
De kommer säkert att uppskattas på utställningen.
-affe
Svar från LenaK 2015-03-02 13:47
Tack Alf! Kul att du gillar min stil på bilderna. Kråkan får inte vara med på denna utställning... men vem vet, det kan ju bli flera. :)
/Lena
Fantastiskt fina fågelbilder! Du kan verkligen detta med att få till känslan och ljuset i dina bilder. Njuter! Visst är kråkfåglar fina även om de går hårt åt fågelungarna på våren. Lycka till med din utställning! Yvonne
Svar från LenaK 2015-03-02 13:49
Tack Yvonne! Härligt att du gillar mina bilder... och kan njuta av dem.
Ja det ska bli spännande med utställningen. :)
/Lena
Tänk att en kråka kan bli så vacker !
Så snyggt med inramningen.
Hacke och dom andra går heller inte av för hackor :-)
ing-marie
Svar från LenaK 2015-03-02 13:53
Tack Ing-Marie!
Ja oftast sitter ju kråkorna i nån gran och kraxar... men så började jag titta på denna (som jag snart får döpa) och ser att de är så stolta och ståtliga. Sen får man göra det bästa av det som hamnat på minneskortet. :)
Hacke är snygg, och du vitsar bra. ;)
/Lena
Du är fantastisk bra på det där med fåglar.
Fina bilder
Lycka till med utställningen
Marianne
Svar från LenaK 2015-03-02 13:55
Tack Marianne!
Jag vet att du också är bra på fåglar... men kanske ännu bättre på dina konstnärliga blommor. Dom älskar jag. :)
/Lena
Det är märkligt. Alla tycks fotografera stjärtmesar, men jag ser aldrig några sådana. Vad har ni för knep? Skämt åsido, kul bild på den nyfikne. Gillar också bilderna på den kloka kråkan. Den är inte så lätt att komma in på livet. Speciellt inte om man har något tillhygge (kamera) i handen. Lycka till med utställningen!
Svar från LenaK 2015-03-02 13:59
Tack Torbjörn!
Jag har också tidigare funderat på hur andra lyckats fånga stjärtmesar. Jag får åka drygt en mil för att träffa på dem... och där är de inte alltid. De kommer bara plötsligt, kanske stannar en minut, så är de lika plötsligt borta igen. Efter en halvtimme samma sak. Så det gäller att ha tålamod att vänta... och lyssna efter deras läten.
Och ja, kråkfåglar är ofta skygga... och smarta. :)
/Lena
Kul med utställningen och jag gillar verkligen dina kråkor, även om stjärtmesen alltid är en lite pärla.
Hälsningar Lena
Svar från LenaK 2015-03-02 14:02
Tack Lena!
Visst är stjärtmesar ljuvliga. Man kan nog inte låta bli att älska dessa små vita golfbollar... lika vacker är deras svart bruna barkmönstrade rygg. Kråkorna är kanske inte söta, men ganska vackra. :)
/Lena



(Visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?