Pippi på Fåglar... och allt där runtomkring.

Fåglar är roligast att fotografera. Men allt som finns runtomkring är med på olika sätt, och då främst från naturen.

En vecka med gammeln...

Ja så har det varit och det har funkat. Visst har den fått hänga med då och då men mest fått vila i sin vrå allt som oftast.
Det har mestadels varit grått och trist ute och de dagar det varit lite sol så har jag haft annat som måst utträttats så suget efter att fota har varit på en sund nivå.
 Efter att ha dragit ut på detta med att skicka iväg en bästa kompis, ja nästan haft ångest på nåt sätt. Inte kanske på fullt allvar, men det har varit ett motstånd. Alltså det är ju min kamera, D7100... men den hänger ju med och ger så mycket glädje att det blir som en riktig vän, nästan.
Hur som, min riktiga kompis Ing-Marie och jag var ju på Fotomässan i stora huvudstaden. Där erbjöds rengöring av kamera gratis. Vi lämnade båda in våra kameror och fick veta att det skulle ta ca två-tre timmar. När vi hämtade våra kameror efter drygt tre timmar sa man inget om att det inte blivit gjort någon rengöring. Glada åkte vi hem, med  rengjorda kameror trodde vi.
Men nä... när jag tog en bild för att kolla var smutsen kvar på sensorn... på samma ställen som innan. Nu var Nikon vänliga att fixa frakten som plåster på "såren".... så i onsdags hämtade man min "vän". Men hur det än är så funkar min gamla D90 utmärkt för mina behov. Idag har det blivit mest fåglar hemma i trädgården.

Herr Hacke kommer på besök varje dag... och har så gjort i flera år. Han är inte särskilt rädd. Hans fru är mera skygg och svårfångad.



Jag tror att Pilfinken hört mina suckar om att det blir lite enahanda med pippisarn på samma gren, med samma bakgrund, sittandes på ett rakt upp och ner sätt. Här charmade den mig verkligen då den satt och vred sig för att glädja mig. (tror jag. ;)  )



Hur kan man säga att gult är fult. Dessa Gulsparvar lyser upp var de än är. Idag hade jag sagt till dem att vara på bästa sätt då Ing-Marie hälsade på.



Men det finns ju annat än fåglar. Dessa små isformationer fascinerar mig. Med macrot så ser man så mycket mer i dessa små som bara är någon centimeter.



Efter flera timmar ute idag fick faktiskt Fidde nog... "Nu går vi in matte"



I veckan har jag försökt ha inspiration att "måla". Det måste komma av sig själv. Men ända sen i våras har jag sökt mera vatten till Gräsanden. Nu fick han en dusch från vinterns forsar i Gysinge.



Tror jag slutar med denna som är från lördagskvällen. Min man vill helst se filmer på TV och jag är  totalt ointresserad. Så det blev lite lek med min gamla D90. Det känns nästan som det vore ett gott avslut i kväll också.

Ha det gott och tack för att Du tittade in här.
/Lena

Inlagt 2015-01-25 21:53 | Läst 1750 ggr. | Permalink
Fin den där påGräsanden!
Svar från LenaK 2015-01-25 22:25
Tack Pär!
Det är två hoplagda bilder... men det kanske du förstod av texten... så jag nu inte lurar någon. :)
/Lena
Härlig samling du visar.
Pilfinken var ju för söt, tror du dresserar dom lite i smyg ;-)
D 90 levererar ännu !
Ing-Marie
Svar från LenaK 2015-01-25 22:27
Tack Ing-Marie! Ja du skulle bara vet så mycket jobb jag lägger på dressyrträning här. Hundarna blir avis. ;)
Och ja, jo. D90 är faktiskt en bra kamera. :)
/Lena
Vilken charmig liten pilfink! Fina bilder överlag och din redigering av anden i forsen blev riktigt läcker! Verkar ha varit en mysig lördagskväll! Yvonne
Svar från LenaK 2015-01-25 23:18
Tack Yvonne! Den lilla Pilfinken hade en massa konster för sig en stund. ;)
Ibland stämmer allt för att få till det med bilder i datorn och LR o PS. Lugn och ro, lite mys är det bästa receptet tror jag.
/Lena
Lite tråkigt att bli lurad av ett så stort företag. Tur att du visste att det fanns en fläck. För 8 - 10 månader sedan ringde jag till Nikon och frågade var jag skulle skicka min sons D600 för justering och åtgärd av de kända oljefläckarna på sensorn. Hur har du fått dom ? Jobbar du på Nikon och inte känner till det. Ni har ju lovat att rätta till felet gratis. Nää det har jag aldrig hör. Jag lämnade den i affären och det ordnade sig.
Gillar din hackspett. Hade en för nära idag vid min skogsmatning så det blev inga bilder.
Änderna och forsen var också en fin kombination. Fint ljus på Fridde också, en sådan måste man bara gilla.
Sten
Svar från LenaK 2015-01-26 00:39
Tack Sten!
Nu hoppas jag att det ordnar sig hos Nikon. Jag brukar ta nån bild då och då för att kolla smutsfläckar. Så jag har bilder kvar i fall de skulle fråga.
Oj, för nära? Men sitter du i gömsle då. Jag "går fritt" i trädgården så kommer de för nära så backar jag. ;)
Det var härligt eftermiddagsljus, nära solnedgång när jag fotade vovven :)
Hon gillar att bli fotad. ;)
/Lena
Sten Björklund 2015-01-26 00:49
Jag stod helt öppet en meter från talgbehållaren. Spetten sätter sig först bakom trädet men kommer fullt synlig efter en kort stund. När nötskrikorna kom gick jag in i gömslet men dom bilder jag fick var riktigt dåliga. Nästa år kommer jag förmodligen inte använda något gömsle. Det är bättre att sitta öppet och låta fåglarna vänja sig vid mig.
Sten
Svar från LenaK 2015-01-26 11:03
Så kul. Jag funderar på att fixa ett litet gömsle så jag kan komma närmare gråspetten och nötskrikorna som är här.... men är så grymt skygga. :)
/Lena
Fina bilder. Du kan det här med fåglar.
Nu har mina vant sig med att jag kommer ut med mat.
Dom sitter kvar och väntar 1 meter från mig.
Nästa steg är väl att vänja dom med att jag har kameran med mig
Marianne
Svar från LenaK 2015-01-26 10:57
Tack Marianne! Jag försöker i alla fall. Så kul att du har börjat tämja dem. ;) Kameran kommer nog med snart ska du se. men jag kan stå någon timme och vänta också... vill ha dem nära på rätt sätt. :)
/Lena
Vackra bilder! Gräsanden var en luring, nästan så jag trodde på den.. Har själv sett en Gräsandshona som "duschade" i en fontän i minst de 10 minuter som jag såg den, men det var sommartid..
ses här: http://www.fotosidan.se/gallery/viewpic/3181023.htm?set=mp
Hälsn!
Svar från LenaK 2015-01-26 11:00
Tack Jan! Jo lite kul att lägga ihop bilder och göra dem trovärdiga men ändå inte. Men jag brukar alltid tala om att jag "lekt" med bilden.
Häftig bild på andhonan. Ännu häftigare då den är på riktigt. ;)
/Lena



(Visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?