Pippi på Fåglar... och allt där runtomkring.

Fåglar är roligast att fotografera. Men allt som finns runtomkring är med på olika sätt, och då främst från naturen.

Gysinge... inte som jag hade tänkt mig dagen.

Ibland blir inta allt som förväntningarna man har. Till Gysinge har jag varit några gånger, men aldrig med kameran. Tidigare har familjen varit där och ätit gott. Nu var det min kompis Ing-Marie som ville åka dit på sin lediga dag. Så vi bestämde nog en vecka innan att som i fredags var det på gång.  Men först och främst så är jag ju aldrig nöjd, och så inte denna dagens början heller. Vet inte om det är människan som aldrig är nöjd eller om det är bara jag.
Regn och snudd på storm i vindbyarna. Men jag fixade kaffetermosen, ett par mackor, ved och det som hör till fotograferandet. Tidsoptimist är jag och förblir, har man inte lyckats ändra på det under sitt 56 åriga liv så lär det vara kört. Så liiiite senare än tänkt hämtade jag upp Ing-Marie för att åka de 5 milen på en eländigt spårig, hal och slaskig väg.  Det gick sakta.

Nu längtade jag efter att få fota Havsörn i mängder, eller åtminstone en på bra avstånd. Uttrar som busar på isen. Strömstare på nära håll och solblänk på vattnet. Allt blev inte som jag fantiserat om. Det var mörkt och grått... högt iso och svårt att få till det med min enkla utrustning. Havsörnarna uteblev och så även Uttern. Vi gjorde det bästa av dagen och den blev trots allt bra.
(Till dig som inte vet det. Klicka "upp" bilderna så blir de mkt bättre.)

Strömstaren upptäckte vi ganska snart, men missade Bävern som ett par sett strax innan vi kom. Den lilla badentusiast var inte så lätt att se i det regniga vädret.



I stället för örnar blev det till att ha "vattenlekar"...



Vatten är fantastiskt vackert i alla former.



Vackra färger och mönster då man leker med slutartiden lite.



Ing-Marie hade marinerat kött som var det godaste jag ätit på länge. I vindskyddet smakade det bra med mat.



Efter vår matrast blev det lite ljusare och nästan så att solen kunde anas bakom molnen. Då lyckades Strömstaren plocka upp sin middagsmat... en lite fisk som den hade att göra med en stund.



Här tror jag den smälter maten vid de stora isbergen och omgiven av guldvatten.



En mossig gren som jag lekt med i Lightroom. Här har jag dragit i reglagen ganska rejält. Men tänk så kul det kan vara att leka med bilderna ibland.

Ha det gott och tack för att Du tittade in.
/Lena

Inlagt 2015-01-18 20:16 | Läst 1718 ggr. | Permalink
Läste Ing-Maries blogg om er dag och jag tyckte allt att det verkade som ni haft en fin dag trots väder och örnar samt uttrar som inte dök upp. Fina bilder fick du med dig hem! Gillar strömstaren när han smälter maten och tittar ut över sina virvlande domäner! Ha en fin kväll! Yvonne
Svar från LenaK 2015-01-18 21:07
Tack Yvonne! Vi hade en fantastisk dag. Vi gör nog om dentror jag.
Önskar också dig en fin kväll.
/Lena
Och du som inte gillar att fota vatten ;-) Dom blev ju jättebra !
Kul att du fick en sådan bra bild när den käkar fisken, såg nästan ut som om den själv blev förvånad över fångsten.
Vi måste nog göra om detta, kanske i solsken !
ing-marie
Svar från LenaK 2015-01-18 22:06
Tänkte på det jag sa om vatten... men det är skillnad på vatten och vatten... eller hur jag ska säga. :P
Klart vi gör om det. :)
/Lena
Härliga vattenbilder och strömstaren i sitt rätta element är bättre än en porträttbild
Marianne
Svar från LenaK 2015-01-18 22:09
Tack Marianne! Håller med om att porträtt- eller artbilder inte alltid är kul. Men samtidigt är det så kul att se dem nära om man lyckas få det skarpt. Men Strömstaren ska vara i vatten. :)
/Lena
Kul att få se dina bilder också... :) Tycker du skall vara nöjd med dem...
Mvh Lena
Svar från LenaK 2015-01-18 22:39
Tack Lena! Jo då jag är hyfsat nöjd med dem... men allt kan ju bli bättre. Men dagen var jättebra. :)
/Lena
Hej! Fina bilder här också, tycker jag! Gysinge borde vara fantastiskt fint i mars, med lite sol, värme, och antagligen högt vattenstånd! Har ett svagt minne av att ha åkt förbi där med sådana förutsättningar för nått tiotal år sen.
Hälsn!
Svar från LenaK 2015-01-19 00:18
Tack Jan!
Ja, jag börjar längta till mars månad nu. Då allt börjar återvända från sömnen. årfåglarna är nära antågande och ja... snart så. :)
/Lena
Gillar kompet i den sista strömstarebilden. Å köttbitarna ser även goda ut på dina bilder. Det är inte alltid man får bilder när man håller på med naturfoto. Säger som min svärson brukar säga " det blev bara bilder på talgoxe i dag, men vi hade trevligt i alla fall ". Å det verkar att även ni hade trevligt.
Sten
Svar från LenaK 2015-01-19 00:22
Tack Sten! Ja du, naturen kan spela oss ett spratt, ge oss massor eller vara lite lugnt återhållsam. Men talgoxar är vackra även om man kan glömma det i väntan på nåt större. ;)
Vi hade en trevlig och bra dag i Gysinge. :)
/Lena



(Visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver